Milline on tüüpiline Assam tee?
Kohalikus keeles tähendab Assam midagi „ainulaadset”. Assami teepõõsaste lehed on tänu troopilisele kliimale palju suuremad kui nende Hiina sugulased.
Meie poes pakutav Assami kvaliteetne tee on toodetud põlisel meetodil. Põline meetod tähendab, et tee on toodetud täielikult või peamiselt käsitsi ning eesmärk on säilitada teelehed võimalikult tervena. Nagu Darjeeling, läbib ka Assami must tee peale noppimist järgmise töötlemisprotsessi: närtsitamine, rullimine, fermenteerimine, kuivatamine ja sorteerimine.
Samas suurem osa Eesti kaubandusvõrgus müüdavatest Assami teedest on nn CTC teed, mis hõlmab teelehtede töötlemist kiirete tööstusseadmetega ja tulemuseks saadakse nn madalama sordi tee.
Assami tees on üsna palju tanniine, mis on mõeldud tugevamate teesegude saamiseks. Esimese kasvuhoo Assami tee nopitakse aprillis, teise kasvuhoo tee aga juunis.
Assami osariik pole tuntud mitte ainult tee, vaid ka hingematva loodusliku ilu poolest. Troopilised vihmametsad, lopsakad metsad, märgalad ja rohumaad on arvukate liikide elupaigaks ja teevad sellest planeedi ühe rikkaima bioloogilise mitmekesisusega piirkonna.
Assami osariigis, inimtegevusest puutumata Kaziranga rahvuspargis, elab ohustatud imetaja - India ninasarvik - loom, kelle India Tea Board (India Teeamet) on Assami tee kaubamärgiks valinud.