5 uut fakti, mida peab teadma rohelise tee nautimiseks
Saksamaal tarbitakse igal aastal mitu tuhat tonni teed. Kõigi teede kuningas on roheline tee, mis oma iseloomuliku maitse tõttu on kutsunud esile tuliseid arutelusid tee valmistamise nüanssides. Samas ollakse ühel meelel, et roheline tee on tõeline elu eliksiir.
Saksa teadlase, Dr. Friederike Feili, 2018. aastal kaitstud toitumisalasest doktoritööst selgus 5 uut fakti rohelise tee kasulikkuse suurendamiseks.
1. Milline on õige vee keetmistemperatuur. Enamik tee eksperte soovitab kasutada 80-kraadist vett. Samas Dr Friederike Feil tõestas oma doktoritöös, et kõrged temperatuurid (100°C) ei kahjusta rohelist teed. Vastupidi: 100-kraadise veega eraldub rohelisest teest veelgi rohkem polüfenoole, mis toimivad antioksüdantidena ja vähendavad organismis vabade radikaalide kahjustavat toimet. Teisalt aga hakakb keeva veega kaduma ainult rohelises tees sisalduv C-vitamiin, mistõttu tee tuleb mõrkjam, mis paljudele teejoojatele ei meeldi.
Seega otsusta, kui soovid pehmet maitset, siis kasuta 80°C vett, kui paremaid toimeaineid, siis 100°C vett.
2. Kas juua sidruniga või ilma. Kui maitsestad rohelist teed laimi või sidrunimahlaga, on kahekordne eelis. Esiteks, sidruniga roheline tee maitseb paremini ja teiseks suurendab see kombinatsioon tees sisalduvate toimeainete mõju. Samas tuleb arvestada, et enne sidrunimahla lisamist tuleb oodata, kuni roheline tee ei ole enam liiga kuum.
3. Kui pikk on õige tõmbamisaeg. Berliinis elav ja töötav tervisekonsultant Dr. Friederike Feili arvates peaks roheline tee tõmbama 8-10 minutit. Kui roheline tee tõmbab vähem kui 5 minutit, vabastatakse ainult 20% katehhiinidest võrreldes 10-minutilise ootamisega. See on uudne lähenemine, kuna enamik tee eksperte soovitavad rohelisel teel tõmmata lühemat aega.
4. Pöörake tähelepanu rohelise tee kvaliteedile: kvaliteetne roheline tee sisaldab rohkem katehhinaasi. Selle soovitusega on kõik nõus, samuti müüb teekampaania.ee kõige kõrgema kvaliteedistandardiga teed, vt /pood/darjeeling-roheline-tindharia
5. Vältige rohelist teed kilpnäärme alatalitluse korral. Roheline tee sisaldab fluoriidi, mis võib mõjutada joodi transporti kilpnäärmesse. Kui organism kannatab kilpnäärme hormoonide puudulikkuse või joodipuuduse all, tuleks vältida suurtes kogustes rohelise tee joomist.
Kirjuta esimene kommentaar