Kas tee kvaliteeti mõjutab ka vesi?

Jah, tee kvaliteeti mõjutab ka vesi.

Indias ja Hiinas suutsid vanasti teegurmaanid määrata peale tee päritolu ka vee oma. Meil ei tule joogivesi enamasti mitte enam allikast või kaevust, vaid linna üldisest veevõrgust. Mõningates piirkondades ei ole veevõrgu vesi just kõige parema kvaliteediga. Selleks, et aroom avaneks täielikult ning võimalikult palju toimeaineid lahustuks, on tee valmistamiseks vaja pehmet, lubjavaest vett. Piirväärtuseks võib võtta joogiveele kehtestatud kareduse kraadi, kusjuures teevesi peaks olema vähem kui 8 °DH. Vaid siis saab seda pidada pehmeks veeks. Karedamat vett tuleb filtriga puhastada. Nii ei kao mitte ainult lubi, vaid ka teised aroomile halvasti mõjuvad ained, nagu näiteks kloor, vask või raud. Oma piirkonna vee kareduse saate teada kohaliku veevärgi eest vastutavatelt isikutelt. Sobivaks alternatiiviks kraaniveele ei saa pidada mineraalvee kasutamist, sest mineraalsoolad halvendavad tee maitset ja vähendavad vee võimet siduda endaga tee koostisosi.

 

 


Eelmine
Teadlaste sõnul on tee keetmiseks õige ning vale viis

Kirjuta esimene kommentaar

Email again: